Mixed Media
 

Sytze Steenstra

Josh Moll

 

 

 

 

 

English
version

contact

nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

coaching

advies

ontwerp

workshops

proces-
management

starters-
advies

hoog-
begaafden

ADVIES AAN HOOGBEGAAFDEN EN AAN OUDERS VAN HOOGBEGAAFDE KINDEREN

Ouders van hoogbegaafde kinderen hebben soms behoefte aan advies, hoe ze hun kinderen beter kunnen begrijpen en begeleiden, niet alleen thuis maar ook in verband met de school. Ik kan ouders helpen om op een vreugdevolle manier hun kinderen tegemoet te treden en op een vruchtbare manier met de school te communiceren.

De emotionele intensiteit en de overweldigende energie van hoogbegaafde kinderen zijn moeilijk over het hoofd te zien, zeker niet door hun ouders. Maar het Nederlands onderwijs is niet of slechts mondjesmaat ingesteld op hoogbegaafdheid, zodat kinderen met een hoge intelligentie tijdens hun schoolloopbaan in de meeste gevallen specifieke problemen ontmoeten.

Bovendien hebben deze kinderen naast de hoger ontwikkelde intellectuele vaardigheden en speciale talenten ook een speciale manier waarop zij de wereld beschouwen, kwalitatief, kwantitatief of allebei tegelijk. Niet alleen het waarnemen van de wereld is anders, ook het verwerken van hun ervaringen verloopt in veel gevallen  anders, en dat maakt hoogbegaafde kinderen vaak intenser en sensitiever. Ze schieten makkelijk in extreme gemoedstoestanden: heel erg gelukkig of vol wanhoop. In Nederland zijn deze eigenschappen echter niet in de standaardlijstjes met belangrijke kenmerken van hoogbegaafde kinderen opgenomen.

Hoogbegaafde volwassenen kunnen problemen ervaren die vergelijkbaar zijn met de problemen van hoogbegaafde kinderen. Ook zij hebben soms behoefte aan advies om zichzelf beter te begrijpen, en thuis en op het werk beter te functioneren.

Advies is altijd maatwerk, afgestemd op de individuele behoefte en situatie.

Bel voor een kennismakingsgesprek: Josh Moll, 06-42466116, of stuur een mail naar: joshmoll@mixed-media.info.

Lees meer: De intensiteit van hoogbegaafde kinderen; De theorie van de overexcitabilities van Kazimierz Dabrowski