Mixed Media
 

Sytze Steenstra

Josh Moll

 

 

 

 

 

English
version

contact

nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

coaching

advies

ontwerp

workshops

proces-
management

starters-
advies

hoog-
begaafden

PROCESMANAGEMENT

Elk bedrijf verandert en maakt daarbij processen door die het hele bedrijf omvatten of slechts voor enkele mensen relevant zijn. Als procesmanager analyseer, ontwerp, begeleid en evalueer ik veranderingsprocessen waarin uiteenlopende en soms strijdige belangen spelen. Ik help bij het verwerven van draagvlak, het overwinnen van weerstanden en het voorkomen van impasses.

Om een verandering goed in te voeren is iemand is die het proces van die verandering beheerst en begeleidt nodig. Alle verwachtingen moeten helder zijn, de visie moet uitontwikkeld zijn, iemand moet ervoor zorgen dat alle nieuwe taken duidelijk zijn en ingevoerd worden. Ik hecht eraan dat alle betrokken medewerkers een stem hebben en gehoord zijn.

Praktijkvoorbeeld 1: Notariskantoor
In een notariskantoor met tien medewerkers wordt een totaal nieuw softwarepakket ingevoerd voor alle notariƫle documenten. Ik heb een informatieanalyse gemaakt, de besprekingen met het softwarebedrijf gevoerd, de invoering voorbereid, de werknemers begeleid tijdens de invoering, bij de evaluatie van het proces en tijdens het proces van finetuning van het pakket door het softwarebedrijf.

Praktijkvoorbeeld 2: Kliniek voor geestelijke gezondheidszorg
Een landelijke organisatie voor geestelijke gezondheidszorg voor kinderen met een psychische ontwikkelingsstoornis wilde een polikliniek oprichten in het zuiden van het land. Ik heb als voorzitter van het team van betrokken psychologen en psychiaters meegewerkt aan het ontwikkelen van de visie en de planning voorafgaand aan de oprichting.

Voorbeelden van bedrijven die ik heb geassisteerd bij een veranderingsproces:

School voor relatievaardigheden en psychodrama
http://www.janenmieke.nl/

De Bezieling begeleidt mensen die op zoek zijn naar een zinvolle inzet van hun persoonlijke kwaliteiten in hun leven en in hun werk.
http://bezieling.com/

Bel voor een kennismakingsgesprek: Josh Moll, 06-42466116, of stuur een mail naar: joshmoll@mixed-media.info.